Vraag en antwoord

Wij beantwoorden al je vragen met een duidelijk antwoord. Mocht je vraag of het antwoord hier niet tussen staan? Stuur een e-mail naar contact@5in5.nl en wij helpen je graag verder.

5in5 staat voor een nieuwe vorm van krediet verlenen. Door onze intelligente online aanvraagprocedure zijn wij in staat om een krediet van maximaal 5000 euro goed te keuren in 5 minuten.

5in5 is anders dan een bank en als andere aanbieders van zakelijke kredieten. Wij begrijpen dat je in sommige gevallen een overbruggingskrediet nodig hebt voor een korte periode. Wij hanteren daarom ook andere voorwaarden en gebruiken een andere risicoanalyse. Dit is ook de reden dat wij jouw aanvraag in 5 minuten kunnen behandelen in tegenstelling tot anderen. Indien wij ook hogere bedragen zouden aanbieden dan zullen wij dezelfde krediet beoordelingscriteria moeten gaan hanteren als banken en overige kredietverstrekkers en kunnen wij niet de ondernemers helpen die juist een kort en klein krediet nodig hebben.

• Wij bieden onze service aan eenmanszaken en aan besloten vennootschappen (BV) met 1 eigenaar en bestuurder
• Je moet in het bezit zijn van minimaal 1 zakelijke rekening

• Wij hebben geen eisen omtrent de hoogte van je omzet of hoelang je al ondernemer bent.
• Wij maken een eigen risico inschatting op basis van de door jouw verstrekte informatie.
• Wij geven alle ondernemers een kans.

Het doel van de lening moet zakelijk zijn.

Welke gegevens heb ik nodig voor een kredietaanvraag?
Je bedrijfsnaam of KvK-nummer.

Daarna vragen we je in een beveiligde omgeving in te loggen op je bankrekening (-en) om zo jouw banktransacties te analyseren

Als laatste vragen we het contract digitaal te ondertekenen.

 

Welke documenten heb ik nodig voor een kredietaanvraag?
Je hebt geen documenten nodig, alles gaat digitaal.

 

Hoe beslist 5in5 of mijn bedrijf een lening krijg?
Wij checken en vergelijken de door jouw opgegeven informatie met de door onze verkregen informatie. Vervolgens berekenen wij aan de hand van een risico analyse of jij in aanmerking komt voor een krediet.

 

Hoe lang duurt een aanvraagprocedure?
Binnen 5 minuten weet jij of jouw aanvraag is goedgekeurd en voor welk bedrag.

 

Hoe lang duurt het voordat ik het krediet op mijn rekening heb staan?

Nadat de hele aanvraagprocedure is afgerond, wij een online getekend contract, zullen wij gelijk overgaan tot uitbetaling. Afhankelijk van het tijdstip en jouw bank, kan het dezelfde dag tot maximaal 1 werkdag duren voordat het bedrag op jouw rekening staat.

Ja, want bij het analyseren van de bantransacties wordt gekeken naar de door jouw opgegeven antwoorden. Indien wij bv het door jouw zelf opgegeven inkomen niet wordt herkent, dan heeft dat een negatieve impact op de kredietscoring.  

5in5 maakt via een derde partij gebruik van een beveiligde verbinding met jouw bank om inzage te krijgen in jouw banktransacties. 5in5.nl gebruikt deze informatie alleen om een juiste risicobeoordeling te kunnen maken en om jou een passend aanbod te doen. De partij waar wij gebruik van maken is het bedrijf Nordigen en heeft hiervoor de benodigde PSD2 licentie

Momenteel hebben wij geen connectie met BUNQ bank. Wij zijn druk bezig om dit te realiseren. Op dit moment is het niet mogelijk om een krediet aanvraag af te ronden. 

Het downloaden van de banktransacties duurt soms best lang. Wacht totdat de website van de bank automatisch weer je terug brengt naar 5in5, dan weet je zeker dat het echt succesvol is afgerond. Wees niet ongeduldig, want dit kan enige tijd duren.

Uitgebreide informatie over PSD2 kan je terug vinden op de website van de DNB
Minimaal 15 dagen tot maximaal 150 dagen

Na het afsluiten heb je van ons een overzicht ontvangen met de exacte data waarop jij je termijnen moet terug betalen. Dit overzicht staat ook in jouw persoonlijke pagina. Het is belangrijk dat jij je houdt aan deze data. Je zal 2 dagen van te voren van ons een mail ontvangen met het te betalen bedrag en een betaallink, zodat jij makkelijk terug kunt betalen. Ook kan je rechtstreeks betalen vanuit je persoonlijke pagina.

 

Ja in jouw persoonlijke inlogpagina kan je op elk gewenst moment terugbetalen via Ideal. 

Wij hanteren 2 verschillende soorten kosten
Een afsluitprovisie. Deze kosten zullen direct van het uit te betalen bedrag worden afgehaald.

Een dagrente tarief. Omdat wij willen dat jij zelf kan bepalen wanneer jij wilt terugbetalen en omdat wij niet willen dat jij teveel betaald, werken wij met een dagrente tarief.

Beide hoogte van de afsluitprovisie en de dagrente worden bepaald aan de hand van een individueel bepaald risicoprofiel. In de aanvraag, krijgt u een persoonlijk aanbod welke je wel of niet kan accepteren.

Wij zullen een aantal reminders sturen, met een betaallink. Mocht de betaling uitblijven na 14 dagen dan zullen wij de vordering uit handen geven aan een incasso bureau. Hou er dan wel rekening mee dat er extra kosten bij zullen komen.

Ja, dat kan. Het op tijd terug betalen van jouw krediet heeft een positief effect op je kredietscore, wat kan leiden tot een verbeterd kredietaanbod.

Dit heeft te maken met de standaard browser die is ingesteld op je computer of mobiele telefoon. Als je de standaard browser gebruikt dan lukt het wel.

 

Voorbeeld:
Je hebt een mobiele telefoon en als je op een link in bv een mail klikt dan opent standaard de safari browser.

Heb je bijvoorbeeld ook chrome als internet browser en heb je die geopend om een aanvraag bij 5in5 te doen dan gaat het bij het terugleiden van de ABN AMRO site naar 5in5 niet goed en krijg je een foutmelding.
De reden hiervoor is dat de ABN altijd de site wil terugleiden naar de standaard browser (safari) terwijl jij de aanvraag aan het doen bent in Chrome.

 

Oplossing.
Doe de aanvraag opnieuw maar dan vanuit de standaard browser. In dit voorbeeld Safari. Dus open Safari en begin met de aanvraag.

Het ophalen van data kan bij de ABN soms lang duren. Je moet absoluut NIET op de link drukken: ga terug naar de webpagina, maar even geduldig wachten. Het kan soms wel 2 tot 3 minuten duren.

Heb jij de ING inside Business App? dan klik je op het grote logo. Onder dit logo staat de tekst: Inside Business App/Wholesale banking. Heb jij deze niet geinstalleerd, kies dan het normale ING logo

Indien je een wholesale bankrekening hebt en die kunt u niet koppelen, neem dan contact op met jouw account manager om te vragen of jouw rekening geschikt is voor PSDII

Let op: U belegt buiten AFM-toezicht. Geen vergunning- en prospectusplicht voor deze activiteit.

X